top of page

Dolap Altı Aydınlatma Fikirleri

Güncelleme tarihi: 24 Haz 2022


Dolap altı aydınlatması, evinize ince ve şık bir şekilde ekstra aydınlatma eklemenin popüler bir yoludur. LED şerit ışıkları bu amaç için yüksek talep görmektedir. Isı yaymazlar ve kurulumu kolaydır. Etkili kabin altı aydınlatması oluşturmak için LED şerit ışıklarının nasıl kullanılacağını keşfedin.


Görev Aydınlatması ve Ortam Aydınlatması Nedir ?

Kabin altı aydınlatması iki farklı ihtiyaca hizmet edebilir: görev veya ortam aydınlatması. Görev aydınlatması, yemek pişirme, çalışma veya okuma gibi belirli bir görevi tamamlamanıza yardımcı olmaya odaklanmış özel bir ışıktır. Ortam aydınlatması daha geneldir ve bir alana genel sıcaklık ve derinlik sağlar. Ortam aydınlatması genellikle bir odadaki birincil ışık kaynağını ifade ederken, dolap altı aydınlatması da bu tür ışığa katkıda bulunabilir. Örneğin tavan lambaları ve zemin lambaları ile birleştirildiğinde.


Mutfak Dolap Altı LED Aydınlatma

Mutfak dolaplarınızın altına şerit ışıklar eklemek, yemek pişirmek, yemek hazırlamak ve bulaşık yıkamak için odaklanmış, parlak ışık verir. LED şerit ışıklar, mutfak dolapları için popüler bir seçimdir, çünkü doğrudan çalıştığınız alanın üzerinde ışık sağlarlar.


Dolap altı aydınlatmanızı kurmadan önce, sahip olduğunuz tezgah tipini düşünün. Sonuçta ışık doğrudan üzerine parlayacak. Açık renkli veya parlak bir tezgahınız varsa, şerit ışığınızın o kadar parlak olması gerekmez, sayaç sıçrayacak ve ışığı yukarı doğru yansıtacaktır. Bununla birlikte, tezgahınız daha koyu bir renk veya matsa, ışığı emer bu nedenle şerit ışığınızın parlaklığının daha güçlü olması gerekir.


LED Şerit Işıklarını Dolapların Altına Takma

LED şerit ışıklarını dolaplarınızın altına monte etmek, delme veya yeniden kablolama gerektirmez. Şerit ışığınızı herhangi bir katı yüzeye tutturmak için yapışkan desteğin kapağını soyun. Şerit ışığı çok mu uzun? Belirlenen kesim çizgileri boyunca boyuta kesin. Bununla birlikte, kavisli yüzeylerin etrafında bile bükebileceğinizi unutmayın, bu yüzden hiç kesmeniz gerekmeyebilir!


62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page